Z farmy veterinářů z Moravy
jako od Francouzů
- Bon Lait je rodinná farma a gurmánská minimlékárna veterinářů z Moravy založena na principech francouzských farem s dlouhodobou chovatelskou tradicí
- Bon Lait je prvotřídní kvalita mléka od francouzských sánských koz a ovcí v českém chovu
- Bon Lait je certifikováno IFS - mezinárodním certifikátem kvality a bezpečnosti potravin
- Bon Lait vyrábí celoročně
Manželé
Míchaela a Lukáš Hlubkovi, oba veterináři, vědí, že jedním ze základů
kvality a lahodné chuti čerstvého mléka je dodržet přísná hygienická opatření na jeho
výrobu.
A také ví, jak na to.
Bon Lait znamená francouzsky "dobré mléko".
Za názvem se skrývá filosofie pověstných francouzských gurmánů, kteří
ocení jen čerstvou a prvotřídní kvalitu. A to z mléka
francouzských (sánských) koz a ovcí. Proč právě jen od nich?
"Sánská koza je špičkové, geneticky velmi cenné zvíře s vysokým produkčním potenciálem, jehož mléko se vyznačuje vynikající kvalitou a obsahem mléčných složek, a také velmi slabým až žádným kozím aromatem, " říká MVDr. Lukáš Hlubek, majitel Bon Lait, který je odborník na mléčné kozí farmy. Své know-how předává dále a přednáší na odborných kongresech o chovatelství koz po celé Evropě.
"Možnou metodou, jak měřit spokojenost zvířete je úroveň jeho produkce mléka. Jen zdravé a spokojené zvíře produkuje velké množství kvalitního mléka", říká MVDr. Lukáš Hlubek.