Zapečený kozí sýr Bon Lait s cherry rajčaty a bylinkami - od Evy ze Schwarzenberské hájenky
Máte rádi italskou kuchyni? Tento recept je od mé kamarádky Evy, krásné modelky, která žije na Schwarzenberské hájence se stádem vlastních koz a která jako by Italce z oka vypadla, kdyby ty oči ovšem neměla jasně modré :-) Eva je ideálním příkladem toho, že kozí mléko hydratuje pleť, vypadá velmi mladě i ve věku nad 50 let.
Navíc tohle je fakt mňamka.
Ingredience: Kozí sýr ve slaném nálevu Bon Lait nebo Přírodní kozí sýr v solném nálevu, oba jsou to sýry typu feta, cherry rajčata, olivový olej, hrubá sůl, bylinky (nejlépe čerstvě natrhané) - bazalka, tymián, saturejka
Postup: Slejte slaný nálev a do zapékací mísy rozložte kostky kozího sýra a cherry rajčata, zalijte přiměřeně olivovým olejem, rajčata osolte hrubou solí a přidejte část bylin. Zapékejte pod grilem cca 10-15 min.
Servírování: zapékací mísu dozdobte částí čertsvých bylin, může přidat čerstvě namletý pepř a servírujte s dobrým chlebem s kyprou střídou a křupavou kůrkou na vymazávání šťávy.
Poznámka pod čarou: fotostory vznikla v zimě, kdy jsem neměla na zahrádce bylinky, tak proto jen usušené. Vy si dejte určitě čerstvé, pokud máte možnost.
Autor: Lenka Šíchová