Recept - plněné cuketky kozím sýrem Bon Lait od MishMush
O Míši, alias MishMush jsme už psali. Tady je pro Vás další easy recept pro velkou parádu na stole. I oči by si to daly :-)
Cuket mám opět letos požehnaně. Ale novinkou jsou tyhle krásné žluté kuličky, ty letos pěstuji poprvé a musím říct, že se jim taky daří :o) Premýšlela jsem, jak je nejlépe zpracovat a skvěle se hodí na plnění. Tak tady je jeden tip, který můžete zkusit.
Doba přípravy: cous cous cca 10 min, pečení cuket cca 35 min na 180°C
Recept:
- 1 menší kulatá cuketka
- 1/2 hrnečku špaldového cous cous
- 2 stroužky česneku
- zelenina - za mě rajčátka, jarní cibulka, řapíkatý celer
- vnitřek cukety
- kozi sýt v nálevu BonLait
- olive olej
- sůl
Nejdřív zaliju cous cous v misce vroucí vodou a nechám vsáknout, zalévám přibližně o něco větším množství vody než je cous cousu, zbytek můžete kdyžtak vylít. Cuketce uříznu vršek a lžící jí vydlabu, zbytky použijeme. Na pánvičce si orestuji jen velmi krátce zeleniny a zbytky cukety na oliv oleji. Přidám česnek, sůl, vmíchám cous cous a krátce zarestuji. Na dno cuketky dám pár kostiček kozího sýry, vrstvu cous cous se zeleninou a tak to střídám. Poslední vrstva je sýr. Dám zapéct do trouby na cca 35 na max 180°C, vršek cukety peču s tím vedle na plechu, udělá vám krásnou ozdobu při servírování.
Dobrou chuť :-)