Recept - řecké Garides s kozím sýrem od Bon Lait od Jáji Králikové ze @zasadnezdrave
Znáte Jáju Králikovou ze @zasadnezdrave? Food blogerku a jednu z autorek z Gastrokroužku? Pokud ne, určitě doporučuji mrknout na její super blog www.zasadnezdrave.cz a začít ji sledovat třeba na instagramu. Pořádá, originální kurzy vaření, věnuje se třeba i kvalitní vietnamské či izraelské kuchyni a co vyrobí, to je zaručená pecka. Navíc skvěle fotí a má cit pro krásno, takže všechno, co vytvoří, je malé umělecké dílo.
V roce 2015 a 2016 vyhrála v soutěži Food Blog roku kategorii Kulinární cestování a v roce 2017 i kategorii Foodstyling.
Když otevřete její blog, najdete tam na začátku toto její krátké představení:
Ahoj, jmenuju se Jana.
Jsem kuchařka a výživová poradkyně v jednom. A protože výživáře nikdo nemá rád - lidi se jich buďto bojí, že jsou samý odříkání, anebo si myslí, že snědli všechnu moudrost světa a kalorický tabulky k tomu - říkám si nutriční gastronomka.
Garides jsou řecky krevety a saganaki je kromě defakto" řeckýho smažáku" - nejlepší je ze sýra Graviera naloženým v Ouzu [uzo] - hlavně taková malá litinová pánvička, kterou jsem si nevím proč vlastně ještě nikdy z Řecka nepřivezla. Příště to napravím! Nicméně proto, že dělám tyhle "krevety v leču" v normální pánvi, říkám týhle verzi Garides bez saganaki.
Celý recept postupně krok za krokem najdete na jejím blogu (odkaz viz níže)