en-Čisté a kvalitní mléko Bon Lait
MVDr. Lukáš Hlubek - garant kvality Bon Lait
Svou roli hraje více faktorů. Dalším důležitým faktorem je vysoká úroveň hygieny a čistoty.
"Náš proces získávání a zpracování mléka se vyznačuje zejména vynikající úrovní hygieny. K dojení používáme kvalitní americkou dojírnu značka BauMatic a dojení probíhá dvakrát denně. Mléko je po nadojení zchlazeno zhruba za 3 minuty na 4 °C, čímž dosahujeme vynikající bakteriologické kvality mléka. I po sedmi dnech skladování v tanku PH mléka neklesá, mléko je neobyčejně stabilní díky mikrobiologické čistotě. Na mytí dojírny a tanků denně spotřebujeme 800 litrů horké vody, hygiena je základ všeho."
Z dojírny putuje mléko potrubím do chladicích tanků a odsud do mlékárny k dalšímu zpracování, anebo se přečerpá do cisteren, ve kterých se mléko přepravuje k zákazníkům.