Kozí sýr na gril Bon Lait
Halloumi patří mezi tučné sýry, přesto se při tepelné úpravě neroztéká. Výborně se tedy hodí na grilování, protože Vám neproteče mřížkou grilu. Správný halloumi sýr při skusu lehce "vrže". Pochází původně z Kypru, ale setkáte se s ním také v Řecku. Nejčastěji se vyrábí z kozího či ovčího mléka, někdy se zlevňuje kravským. Ten náš je čistě z mléka francouzských sánských koz z naší farmy z Moravy.
Halloumi je pro nás sýr, který voní prázdninami. Proto jej máme nejraději na grilu s olivovým olejem, servírovaný s čerstvou citrónovou šťávou nebo sypaný kořením.
A jak chutná Vám? Budeme rádi, když nám dáte vědět :- )
Kozí sýr na gril je pařený sýr, sýr typu "halloumi" vhodný ke grilování, smažení
Složení: pasterizované kozí mléko, syřidlo, jedlá sůl
Výživové údaje na 100g:
Energie: 1300 kj/313 kcal
Tuky 24,99 g, z toho nasycené mastné kyseliny 12,20 g, sacharidy 1,67 g, z toho cukry 0,61 g, bílkoviny 20,42 g, sůl 1,5 g
Skladujte při teplotě od +2 do 8 °C
V každé balení naleznete 2 ks. Na grilu či na pánvi je to hotovo za 3 - 5 min.