Kozí jogurt Bon Lait
Kozí jogurt Bon Lait je vyroben z čerstvého plnotučného mléka francouzských sánských koz s velkým důrazem na čistotu a hygienu jak na farmě, tak v mlékárně. Díky tomu je kozí aroma minimální a mléko chutná lahodně.
Mléko je šetrně ošetřeno krátkou pasterizací a není standardizováno. Kozí jogurt Bon Lait zraje v kelímku. I v přírodní verzi bez příchutě má příjemně nasládlou chuť díky vychytané době fermentace. Ochucené jogurty jsou slazeny s nižším obsahem cukru podle aktuálních moderních trendů zdravého stravování.
Kozí jogurt Bon Lait je GMO free, tzn. že naše kozy Francouzky jsou krmeny přírodními, geneticky nemodifikovanými krmivy.
Trvanlivost: 25 dní
Obsah tuku: 2,8 - 4,2 % (obsah tuku kolísá dle ročních období, v zímě je nejvyšší, min. 2,8%)
Obsah proteinu: 3,6-3,8%
Bez konzervantů a zahušťovadel, z nestandardizovaného mléka, bez přidaných tuků, prostě přírozeně vyrobený jogurt
Novinka od léta 2024
Nově si můžete pochutnat na kozím i ovčím jogurt s příchutí
STRACCIATELLA. Máme radost, že se nám podařilo
naplnit jej kousky čokolády, které neobsahují kravské mléko, takže
můžeme zákazníkům majíci alergii na kravskou bílkovinu garantovat 100%
kozí mléko.
Pro lehké bříško a ty, kteří mají intoleranci na laktózu je tu nový KOZÍ JOGURT O% LAKTÓZY.
Titul Regionální potravina MSK
Náš tip
Ochutnejte Kozí jogurt Slaný karamel - je jen mírně sladký a jeho příchuť je inspirována našimi
cestami po francouzské Bretani
Kde koupit kozí jogurt Bon Lait?
Vliv na zdraví
Víte, že koza a žralok jsou jediní živočichové na planetě, kteří netrpí rakovinou?
Kozí
mléko a kozí jogurty jsou vhodné pro alergiky a pacienty s
autoimunními chorobami. Studie potvrzují, že až 93% lidí alergických na
kravské mléko není alergických na kozí mléko. Tuk
obsažený v kozím mléce je lépe stravitelný a je v něm asi o 10 % méně
laktózy než v mléce kravském. Kozí mléko působí pozitivně na nervovou
soustavu, jeho pravidelná konzumace vede ke snížení nervozity a stresu,
posiluje imunitní systém, významně reguluje vlhkost pleti, působí
blahodárně při onemocněních kůže, trávícího traktu, jater a slinivky.
Má se za to, že kozí mléko funguje také jako prevence nádorových onemocnění. Kozí mléko působí v lidském těle zásadotvorně a nevytváří kyselé prostředí. Pomáhá tak při onemocnění trávicího traktu.
Ze studií vyplývá, že lidé mají ze 60 -70% alergie na mléčnou bílkovinu, kasein. Díky tomu, že kozí mléko má jiné složení než kravské a obsahuje o 89% kaseinu méně, je výborně snášeno dospělými i dětmi.