Čerstvé kozí mléko Bon Lait
Čerstvé kozí mléko prémiové kvality z rodinné farmy z Moravy.
Je nadojeno od francouzských sánských koz, které jsou speciálně vyšlechtěny k tomu, aby dávaly mléko s minimálním kozím aromatem. Díky vysokým nárokům na hygienu a čistotu vznikne lahodné kozí mléko i pro "citlivé nosy" . Mléko šetrně ošetřujeme pasterizací.
Naše mléko není standardizováno (tzn. po nadojení není upravován obsah tuku) ani jinak průmyslově upravováno.
Balení: 0,5 l a 0,7 l
Trvanlivost: 12 dní
Tuk: 3,4% - 4,2% (kolísá dle ročního období, v zimě nejvíce, v létě neklesne pod 3,4%)
Protein: 3,3 - 3,5%
Mléko Bon Lait neobsahuje kravskou bílkovinu - DNA skotu. Vyrobeno výhradně z mléka z českých chovů.
Řešení pro alergie na kravskou bílkovinu, intoleranci kravské laktózy.
Má se za to, že kozí mléko funguje jako prevence nádorových onemocnění.
Koza a žralok jsou jediní živočichové, kteří netrpí rakovinou.
Kozí mléko je vhodné pro alergiky na kravskou bílkovinu ( ABKM ) či s intolerancí na kravskou laktózu a pacienty s autoimunními chorobami.
Studie
potvrzují, že až 93% lidí alergických na kravské mléko není alergických
na kozí mléko.
V Karlínské restauraci Eska oceněné Michelin Bib se servíruje dezert z kozího mléka Bon Lait. Mrkněte tady
Tuk
obsažený v kozím mléce je lépe stravitelný a je v něm asi o 10 % méně
laktózy než v mléce kravském. Kozí mléko působí pozitivně na nervovou
soustavu, jeho pravidelná konzumace vede ke snížení nervozity a stresu,
posiluje imunitní systém, významně reguluje vlhkost pleti, působí
blahodárně při onemocněních kůže, trávícího traktu, jater a slinivky.
Kozí mléko působí v lidském těle zásadotvorně a nevytváří kyselé prostředí. Pomáhá tak při onemocnění trávicího traktu.
Ze studií vyplývá, že lidé mají ze 60 -70% alergie na mléčnou bílkovinu, kasein. Díky tomu, že kozí mléko má jiné složení než kravské a obsahuje o 89% kaseinu méně, je výborně snášeno dospělými i dětmi.